Så då har man gjort något vettigt av surdegen man gjort också. Hittade recept på surdegslimpor med rågkross. Vet inte hur många olika sorters mjöl jag har hemma nu men jag börjar få ett gott bibliotek. Det tog ett tag men det blev 4 fina limpor som slutresultat och halva surdegen är kvar, som sig bör och infryst så det är bara att ta fram den nästa gång och använda. Räknade lite lätt på det och det ser ut som priset per limpa ligger på runt 6 kr stycket. Skulle man räkna väldigt noga på det så kan priset ligga på 5 alt. 7 kr. Mer åt 5 håller tror jag... men 6 låter bra. Vi stannar där. Bra pris ändå för bröd. =) Gott blev det också.
Brödet har fått jäsa i 1 timma. Blev en liten bulle =)
Dags att börja forma bröd. Saftig sak.
Så, in i ugnen med er bara och burn burn BURN! Eller bara bakas lite.
Färdigt!
Grillen togs fram också. Tänkte man kunde, efter vinterns dvala, kunde bränna lite, se om något behövdes putsas på lite. Eller så ville jag bara bränna lite, saknar dock en del men redo för säsongen! (Så fort det som behövs införskaffats, typ kol etc)
No comments:
Post a Comment